Brood & banket

Brood

Corsendonk brood: Een respectievelijk licht en donker brood op basis van lichte en donkere Corsendonk.
Agnus of Pater brood: Meergranenbrood op smaak gebracht met Corsendonk Agnus of Pater bier.

Brood & banketbakkerij Fabry: Steenweg op Mol 102, Oud-Turnhout, 0032 14 45 00 59

Welds/Oud-Turnhouts rogge

Bakkerij Van Gils: Steenweg op Turnhout 29, Oud-Turnhout, 0032 14 45 35 44

Korhaantje

Gebakje gevuld met honing, karamel en noten (enkel op bestelling verkrijgbaar).

Bakker Thijs-Van Rooy: Steenweg op Oosthoven 8, Oud-Turnhout, 0032 14 45 02 94

Streekkoekje Oud-Turnhouts Otje

Boterkoekje gemaakt met goede boter en Gageleer bier,  afgewerkt met een crumble van hazelnoot. Inspiratie voor de vorm van het koekje werd gehaald bij de Gagelplant, een typische lage struik die terug te vinden is in het Landschap De Liereman in Oud-Turnhout.

Bakker Thijs-Van Rooy: Steenweg op Oosthoven 8, Oud-Turnhout, 0032 14 45 02 94

Pijpenstrootje

Een meergranen biologisch knabbelstokje met noten.

Het pijpenstrootje ook ‘bentgras’ of ‘bunt’ genoemd, groeit graag tussen de dopheide, rijkelijk aanwezig in het Landschap De Liereman. Het pijpenstrootje groeit in juli, augustus en september. Hoe is het pijpenstrootje aan zijn naam gekomen? Een pijpenstrootje dient om een pijp proper te maken. De lange grasspriet of het strootje gaat in de pijp door de kop en poetst zo de pijp. Vandaar komt de naam: ‘pijpenstrootje’.

Bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Schuurhovenberg 43, Oud-Turnhout, 0032 14 42 99 66
Naar top