Bieren

Corsendonk bieren

Corsendonk Agnus of Corsendonk Pater zijn respectievelijk een blond en donker bier van hoge gisting.

Corsendonk Tempelier is dan weer een bier van hoge gisting met hergisting in de fles. Uitgegeven ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan in 2009 van de gemeente Oud-Turnhout. Recentelijk werd ook een Tempelier Strong Blond bier gebrouwen door Brouwerij Corsendonk. De Tempelier Strong Blond is een lichtgekleurd Belgisch Bier met een alcoholpercentage van 8.0%. 

Gageleer

Gageleer is het eerste van de hedendaagse Belgische bieren dat teruggrijpt naar de historische gruitbieren. De unieke smaak van dit Kempens volmoutbier komt van de typische Lieremanplant "de Gagel",

Gageleer Original is een bier van hoge gisting van 7,5 % alcohol en wordt gebrouwen met de fijnste biologische gerstemout.

Gageleer Superior Dark van 8.5% wordt gebrouwen met donkere mouten van biologische oorsprong. Gageleer Superior Dark wordt gekenmerkt door een volle maar niet plakkerige smaak en een rijk maar zacht aroma van karamel en honing met daartussen een lichte toetsen van gagel en geroosterde mout. Het bruine bier vertoont een mooie lichtbruine schuimkraag.

Gageleer No Alcohol is een bleek geel bier met witte schuimkraag en fijne belletjes van koolzuurgas. In de neus fruitige en moutige geuren met voor de fijnste neuzen en smaakpapillen toetsen van gagel. In mond mout en zacht zoet, weinig bitter. Geen van alle overheersend maar ondanks de afwezigheid van alcohol wel een breed en evenwichtig smaakpalet. Gageleer No Alcohol is een verfrissend smaakvol bier.

Gageleer dankt zijn naam aan de lage, kruidachtige struik Gagel (Myrica gale), die groeit in vochtige, venige grond. In Vlaanderen is de plant vooral bekend in de Kempen en de streek rond Brugge. Gagel was in de middeleeuwen het belangrijkste onderdeel van 'Gruut', een kruidenmengeling die het bier een betere smaak bezorgde en de bewaartijd verlengde. Naast zijn bekendheid als keukenkruid, werd Gagel ook als geneeskruid gebruikt; de aromatische bladeren hebben een insectwerend effect en zijn ontstekingsremmend.

Gageleer

Swiekes Tripppel

Een Swiekes Tripppel drinkt stevig door. Gebrouwen naar eigen recept met gerst- en havermout, aangevuld met edelhop en krachtige citrushoppen. Bij het lageren is er nog een stevige hopgift (dry hopping).

De kruidige smaken van deze back-to-basic tripppel worden vooral ontwikkeld door het gebruik van abdijgist.

Een echte tripppel die een extra ‘P' verdient omwille van zijn Pittig karakter. Zijn stevig alcoholgehalte (8,5%) vraagt om een stoer glas, ‘Den Emmer’ gedoopt. Da’s 33 cl puur genieten.

Swiekes

Rundskop bier

Het Oud-Turnhoutse eventbedrijf 'dEuSt events'  & slagerij Ceursters-Daneels hebben de handen in elkaar geslagen voor de creatie van een blond trippel bier, bewust lokaal en kleinschalig gebrouwen bij brouwerij Het Nest.

Het bier met frisse zomertoets wordt gebruikt in bepaalde gerechten van de slagerij en leent zich perfect om als apéro gedronken te worden.

Rundskop is uitsluitend te koop in de slagerij. Lokaal gebrouwen en dus ook lokaal gehouden.

Rundskop

Brouwerij Het Nest

SchuppenBoer, KoekeDam, HertenHeer, KlevereTien, SchuppenAas, ... Je kan de brouwerij ook bezoeken!

Het Nest

Naar top