Landschap De Liereman

De Kempen beleven, dat doe je in Landschap De Liereman, één van de grootste en oudste beschermde natuurgebieden van België én tevens erkend als stiltegebied. De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen zijn al eeuwenlang een thuis voor de wulp, de nachtzwaluw, de klokjes-gentiaan en de rugstreeppad. Met wat geluk spot je kuddes shetlandpony’s en konikpaarden.

Landschap De Liereman is tevens erg rijk aan erfgoed. Van Neanderthalers tot de Hitler Jugend en zelfs de Broeders van Liefde. Allen lieten ze hun sporen na met een weerslag op de biodiversiteit en het beheer. Bovendien is het finaalpaleolithisch en mesolithisch sitecomplex van Landschap De Liereman de grootste archeologische site van Vlaanderen.

Laat je kinderen ravotten op het ‘Stoeberpad’, maak een uitstap naar de uitkijktoren, spot vogels op het kijkplatform of ga op zoek naar 
het huis van Misonne bij de Echelkuil of naar de oude Kempense stal. Verpozen doe je op het terras van het bezoekerscentrum waar je kan genieten van een frisse Gageleer (Kempens volmoutbier met unieke smaak van de typische Lieremanplant ‘de Gagel’).

Meer over Landschap De Liereman

A tot Z

Contact

Bezoekerscentrum Landschap De Liereman

Adres
Schuurhovenberg 43 , 2360 Oud-Turnhout
Tel.
Website
Naar top