Overzet over het kanaal

Zalig zomeren op en langs het kanaal in Oud-Turnhout

Een veerpont over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten was aanvankelijk een installatie van Jan Van Geest, voormalig eigenaar van Burcht Hertog Jan, om meer klanten aan te trekken. Met het luiden van de bel kwam de caf├ębaas je oppikken aan de andere kant van het kanaal.

In de zomer van 2018 opende het gemeentebestuur de overzet over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Deze toeristische trekpleister verbindt de natuurgebieden tussen Oud-Turnhout en Ravels. Er werd beslist om  het oorspronkelijke pont met ketting te gebruiken. De positieve reacties van de bezoekers bevestigden deze keuze voor een stil vaartuig in die omgeving. De overzet wordt letterlijk getrokken door jobstudenten en mensen uit een sociaal tewerkstellingsproject. De meest gekende veerman is Bruno. Met de toewijding van een kapitein van een groot schip begeleidt hij wandelaars en fietsers naar de overkant.

Ieder jaar, op de eerste zondag van mei openen Toerisme Oud-Turnhout, Ravels en Arendonk het nieuwe overzetseizoen met een streekproductenmarkt, kunst & ambacht, infostands en randanimatie voor jong en oud.

Vorige zomer maakten maar liefst bijna 12000 bezoekers gebruik van deze charmante overzet (op 5 maanden tijd)!

Kunst, ambacht & muziek aan de Kiosk

Vlak bij de overzet staat een mooie kiosk. Hier tonen kunstenaars en ambachtslui op vrijdagen, zaterdagen en zondagen in juli en augustus hun kunst en/of ambacht in de inspirerende omgeving van het kanaal. Kom dus zeker eens een kijkje nemen!

Meer info

Naar top