Kids in Landschap De Liereman

Natuurbeleefpad Stoeberpad

Heb je zin om buiten te ravotten? Breng dan zeker een bezoek aan ons Stoeberpad (1,2 km). Met negen speelelementen ben je even zoet! Kruip door een konijnenpijp, klim naar het nest van een buizerd of kweek de behendigheid van een boommarter op de wiebelbrug.

Vertrek bij het infobord van het Stoeberpad aan het terras van het bezoekerscentrum. Daarna wijst Bo je de weg. Honden zijn helaas niet toegelaten in het speelbos. Bo woont samen met zijn dierenvrienden in het speelbos. Hij kent het bos als geen ander en neemt je graag mee op pad. Kruip samen met hem in de huid van zijn dierenvrienden. Durf je even ondeugend te zijn als een konijn? Ben je even behendig als een boommarter? Of kan je net zo ver springen als een blauwvleugelsprinkhaan? Laat maar zien!

Een folder met extra info en leuke opdrachten is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum (€ 0,50 cent). Download alvast de route: Wandelen in Landschap De Liereman2,7 Mb(pdf).

Bos van Bo

Welkom in het Bos van Bo! Je kan er op pad gaan en ravotten, kampen bouwen, op boomstammen wandelen, waterdiertjes scheppen in het ven of van heuvels rollen. Daarnaast zijn er in het speelbos ook enkele bordjes verstopt met knotsgekke opdrachten op. Als je de bruine wandeling volgt vanaf het bezoekerscentrum kom je er zeker enkele tegen. Het speelbos is het hele jaar vrij toegankelijk, behalve bij storm- of brandgevaar. De ingang bevindt zich aan de Cosmogolem, de houten reus van kunstenaar Koen Van Mechelen. Van hieruit starten tevens tal van activiteiten.

Het speelbos is het hele jaar vrij toegankelijk, behalve bij storm- of brandgevaar.

Liereman4kids

In Landschap De Liereman worden heel wat leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Meer info

Bo op avontuur naar Echelland

Speciaal voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar heeft Carola Van Hove het (voor)leesverhaal ‘Bo op avontuur naar Echelland’ geschreven. Ga samen met Bo op pad voor een spannende wandeling van 4 kilometer door Landschap De Liereman met een leuk verhaal onderweg. Klinkt leuk? Koop het boekje in het winkeltje van het bezoekerscentrum. Prijs: 5 euro voor Natuurpuntleden en 6 euro voor niet-leden.

Contact

Bezoekerscentrum Landschap De Liereman

Adres
Schuurhovenberg 43 , 2360 Oud-Turnhout
Tel.
Website
Naar top