Priorij Corsendonk

In 1393 stelde Maria van Gelre, dame van Turnhout, 600 ha heidegrond in Corsendonk ter beschikking van de kanunniken van Sint-Augustinus, om er een studieklooster op te richten. Tot midden 16de eeuw genoot het “scriptorium” een zeer grote bekendheid.

Arrangementen

Priorij Corsendonk heeft een uitgebreid aanbod aan arrangementen. Gaande van welness-, fiets- en wandelarrangementen tot gastronomische weekends.

Restaurant & bar

Elke vrijdag en zaterdag kunnen ook niet-hotelgasten, mits reservering, tafelen in een middeleeuws decor. De zondagsbar van de priorij is geopend op zondagen van ??? tot ??? uur.

Logeren

Priorij Corsendonk zorgt voor een aangenaam verblijf waarbij klantvriendelijkheid, flexibiliteit en comfort voorop staan.

Familiezoektocht

'Ontdek priorij Corsendonk met Monnik Joannes'. Monnik Joannes leefde 500 jaar geleden op de priorij en laat de kinderen al zoekend kennis maken met de geschiedenis van Corsendonk aan de hand van leuke opdrachtjes. Goed voor op zijn minst een uur plezier voor jong en oud!

De zoektocht kan iedere zondag van 11u30 tot 18u00 gedaan worden. Je kan best vooraf even contact opnemen met de priorij (0032 14 46 28 00)

Aansluitend kan je genieten van een drankje in de zondagsbar van de priorij.

De zoektocht is gratis.

Naar top